Transmission system quiz questions and important quiz questions about transmission system


transmission-system-quiz-questions



Transmission system quiz questions:-


1. The transmission system transports the _________ from the engine to the wheels.
A) Speed
b) Power
c) Current
d) Pressure
Answer: b
Explanation: The basic function of transmission system is to transmit power from the engine to the wheels.

2. Which of the following is not a part of transmission system

a) clutch
b) axle
c) wheels
d) gear box
Answer: c
Explanation: Wheels are considered to be a part of automobile chassis.

3. The loads supported by an automobile frame are
a) weight of body, passengers and cargo load
b) torque from engine and transmission
c) sudden impact from collisions
d) all mentioned
Answer: D
Explanation: Supporting all of the above loads is a basic function of an automobile frame.

4. An automobile chassis does not include which of the following
a) shock absorber
b) steering system
c) differential
d) brake
Answer: c
Explanation: A 'differential' is a component of a transmission system.

5. Which of the following is an electrical system of an automobile
a) battery
b) alternator
c) lighting system
d) all mentioned
Answer: D
Explanation: Battery, alternator and lighting are the major electrical components of an automobile. 


Transmission system quiz questions


6. Which of these were used or used in automobiles to provide suspension.
a) leaf springs
b) coil springs

C) torsion bars 
d) all mentioned
Answer: D Explanation: All three types of suspension systems mentioned are types.

7. What are 'Air Dams'
a) Front of a vehicle 

b) Spoilers in the back of a vehicle
c) Spoilers on the sides of a vehicle 

d) Spoilers on top of a vehicle
Answer: A.
Explanation: The front of a vehicle Spoilers are known as air dams.

8. What are the 'Wings' of a vehicle 

a) The front of a vehicle 

b) Spoilers in the back of a vehicle
c) Spoilers on the sides of a vehicle 

d) Spoilers on the top of a vehicle
Answer: b
Explanation: The back of a vehicle Spoilers located are known as wings.

9. The lid covering the top of the engine in a car and located in front is called ________
a) gill
b) soft top
c) bonnet
d) spoiler
Answer: c
Explanation: The hinged lid covering the engine is called 'bonnet' or : Called 'Hood'.

10. An engraved part on the hood that directs the flow of air into the engine compartment is called
a) Spoiler
b) Hot pipe
c) Hood scoop
d) Wings
Answer: c
Explanation: Hood scoop to flow into the engine compartment. Creates a channel of air.

11. Why 'bumper' is used in cars
a) to reduce the impact in case of low speed collision
b) to improve the aerodynamics of a car
C) To increase engine performance
d) None mentioned
Answer: A.
Explanation: Bumper reduces the impact of collision and protects passengers from injuries.


12. The middle part of the wheel is called
a) rim
b) the scale
c) the hub
d) the axle
Answer: c
Explanation: The middle part of the wheel is called the 'hub'.

13. A _____ is a horizontal surface behind a car and serves as the trunk's lid.
a) trunk top
b) deck
c) hood
d) backlight
Answer: b
Explanation: The component that acts as a lid on the trunk is called a 'deck'.

14. How many people can a 'bucket seat' include
a
b) two
c) four
d) None of the above
Answer: A.
Explanation: A bucket seat can only carry one passenger.

15. The 'major restrictions' are
a) automotive style feature
b) automotive safety feature
c) automotive performance feature
d) none mentioned
Answer: b
Explanation: Major restrictions are safety features that protect the vertical column of passengers during a collision. Huh.

16. What is the actual power delivered by the engine?
a) shaft power
b)
horsepower c) brake horsepower
d) none mentioned
Answer: c
Explanation: The power given by the engine is called brake horsepower.

17. If. T 'torque (in Nm) and N' speed (in rpm), then brake power in kWs is the required expression for P BP. '
a) 2TNT / 6000
b) 2πNT / 60000
c) πNT / 6000
d)) NT / 60000
Answer: B
Explanation: The required expression is BP = 2TNT / 60000.

18. The token available in the contact between the road and the driving wheel is called
a) brake power
b) friction power
c) tractive effort
d) engine torque
Answer: c
Explanation: The torque between the road and the wheel is called tractive effort. .

19. If the minimum V 'is the speed of the vehicle (in meters / min) and R' is the radius (in meters) of the driving wheel, the RPM of the driving wheel is given by
a) rpm = V / 2πR
B) rpm = 2π V / R
c) rpm = / R / V
d) rpm = πV / R
Answer: A
Explanation: RPM = V / 2 for the RPM of the driving wheel. Can be expressed as r.

20. Which of the following is not a power loss that occurs between the engine and the driving wheel

A) Power loss due to friction of piston bearings and gears

b) Loss of power from clutch to drive wheel due to friction of various parts
c) Transmission line loss
d) None mentioned
Answer: D
Explanation: All the above losses are encountered during transmission of power.

21. The force resisting the speed of a vehicle is
A) rolling resistance
B) gradient resistance
C) wind or wind resistance
D) all mentioned
Answer: D
Explanation: Rolling resistance, gradient resistance and air resistance are all the speed of a vehicle Resist

22. Rolling resistance depends on which of the following factors?
A) load on each road wheel
b) radius of driving wheel
c) wheel inflation pressure
d) nature of road surface
Answer: b
Explanation: The rolling resistance does not depend on the radius of the driving wheel.

23. What percentage of the weight of the vehicle constitutes rolling resistance for an average type of road surface
A) 5 to 10%
B) 1 to 2%
C) 2 to 5%
d) 0 to 3%
Answer: B
Explanation: The rolling resistance on an average road surface is 1 to 2% of the vehicle's weight.

24. Wind or wind resistance depends on which of the following factors
a) body size and vehicle size
b) wind velocity
c) vehicle speed
d) all mentioned
Answer: D
Explanation: Air resistance on a vehicle All of the above depends on the factors.

25. If k 'is the coefficient of air resistance, then square A' is the frontal area projected by the vehicle in square meters and VV 'is the speed of the vehicle (in km / h) then the air resistance is R A. R expulsion for the vehicle
a. ) AR = k * A * V ^ 2
b) AR = k * A * V ^ 3
c) AR = 2k * A * V
d) AR = k * A * V
Answer: A
Explanation: The correct expression for air resistance is AR = k * A * V2.

26. The value of the coefficient of air resistance for average cars is approximately equal to
a) 0.32
b) 0.032
c) 0.0032
d) 1.32
Answer: C
Explanation: For average cars, the coefficient of air resistance is about 0.0032.

27. One horsepower (HP) is approximately _____ watts.
a) 810
b) 545
c) 634
d) 746
Answer: D
Explanation: 1 H.P. = 746 watts.

28. Slow resistance for a vehicle depends on which of the following factors
a) the weight of the vehicle
b) the size of the vehicle
c) the width of the tire
d) the speed of the vehicle
Answer: a.
Explanation: The gradual resistance depends on the weight of the vehicle .

29. The power to weight ratio for high performance cars can be up to
a) 150
b) 190
c) 230
d) 280
Answer: C

Explanation: The power to weight ratio of high performance cars can be as high as 230  

30. What type of work does a heat engine convert heat energy from fuel combustion or any other source. 

a) electrical work 

b) mechanical work

c) pressure work 

d) none of the mentioned

Answer: b
Explanation: A heat engine gives mechanical work as output.


You may also like this:-👇👇👇